Ja takk begge deler

May 11, 2020

Ja takk begge deler

Gjennom alle de årene jeg har jobbet som terapeut er det blitt mange gode samtaler med klienter. Det har selvfølgelig vært snakket om om helse og velvære, hva bringer en bedre helse, hva bør gjøres, ikke gjøres etc. Jeg har vært lenge i bransjen, og i noen år var jeg også med og drev helsekostbutikk.

Gjennom kurs og utdannelser har kunnskap om ”alt det farlige vi omgir oss med” via mat, kosmetikk, luft, vann, etc ikke alltid vært positiv.

Det kom til ett punkt der jeg bestemte meg for å velge å legge litt lokk på alt jeg viste inni mellom, selv om livsstilen min er mer enn riktig nok..., vet jo hvor viktig det egentlig er. Fikk også inn tidlig inn dette fra heimen. Noe jeg selvfølgelig er takknemlig for, men mener det er SÅ viktig å ikke bli for fanatisk. Så jeg innrømmer til tross for det gode urtekrydder Trocomare MÅ jeg ha ”Piffi krydder...Og jo da, jeg vet det er fullt av e-stoffer. Jeg kjøper også sjampo til tider som dufter vanvittig syntetisk , koser meg med vin og tortilla chips (mest forbeholdt helg) og drikker urenset vann, men med økologisk sitron i da. Og min sannhet som jeg ikke eier alene er at smoothis, trening, vitaminer, sunt kosthold, nok antioksidanter, nok omega 3 osv, er viktig å prioritere, men like mye også våre små frydefulle laster.

De bør med gledesukk og god samvittighet tas inn sammen med ”alt det riktige” som er fargerik bukett. Jeg sier som Ole-Brum; Ja takk begge deler og sist men ikke minst; økt livsglede er en av de beste ”helse-boostere”.

 Hva gir deg økt livsglede?

Må like vell legge ved noen klipp fra dyktige Dr. Bjørn Øverby som jeg har stor respekt for;

”LANGSOM FORGIFTNING: dagens moderne samfunn flyter over av miljøgifter som din lege og dine politikere ikke ønsker å snakke om. Og avslutter med; Uten daglig avgiftning og mest mulig giftfri mat,vann og luft, ingen varig helse.

 Jeg tar det til meg, men  tillate noen ”teflon-stunder” lell. Hva med deg?

 Vell…da er det naturlig å peile over til den god sunne rensende smoothis oppskriften min

 Smoothis ja

Jeg har ett 15år langt kjærlighetsforhold til smoothis. Jeg digger smoothis. Alt det sunne, gode som kan mikses i den som blir en super frokost eller mellom måltid. En sunn energi-booster for dagen som skaper en balanse på andre ting som puttes i magen i løpet av dagen(kanskje?)

Gjennom disse 15årene slitt ut ca 2-3 smoothis-maskiner i året. Og her kommer reklamen for guttene på Euronics på Bergemoen i Grimstad; For en service. Hver gang de så meg gikk de bare inn på lageret og fant en ny smoothis-maskin som jeg fikk med ett smil.Og her kommer ett reklame innslag til; den siste maskinen har holdt i 4år og på den står det Wilfa.

Jeg bruker den ca. 6 dager i uka. Så er det sagt.

Vil gjerne dele min siste selvkomponerte oppskrift på smoothis med dere.

Det er jo smak og behag, men innholdet av næring er i hvert fall supert. Her får du alt ”det riktige” med masse antioksidanter , proteiner, fiber, omega 3, vitaminer, mineraler, enzymer.

I tillegg balanserer den blodsukker, energi og bidrar til rens på kroppen gjennom bær, chiax-frø og multigreen, gresk yougurt,sitron,kanel og proteinpulver eller egg(jeg er ikke så tøff)

 Oppskrift

I kopp m vann(ca 2dl)

2 ts Ciax-frø. La det ligge i vannet ca 15min før du blander i resten

2-3 ss gresk yogurt

En kopp (ca.1,5-2 dl)med kombinasjon blåbær, bringebær og/eller skogsbær.

Proteinpulver eller 1 egg (jeg bruker proteinpulver med smak)

2ts Multigreen(ønsker du fokus på en mild rens av kroppen kan du doble dosen her noen uker, men da blir smak og farge deretter også..….)

1ss olivenolje

1/2 ts kanel(helst økologisk)

Litt presset sitronsaft(helst økologisk)

I blenderen noen minutter.

Bon appetit

Nb: ”Multigreen” og Chiax-frø får du på helsekost 

Ønsker deg en finfin dag og uke:-)

Anne-Marit

 

 

 
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.