MEDI YOGA, EN NYDELIG GAVEPAKKE FOR KROPP & SINN, OG FOR STABEISTER SOM IKKE LYTTER

MEDI YOGA, EN NYDELIG GAVEPAKKE FOR KROPP & SINN, OG FOR STABEISTER SOM IKKE LYTTER

 KROPPEN KAPITULERER IGJEN.

"Det beste var å legge seg på ett mørk rom mange timer om dagen. For med bevegelse eller for mye lyder og inntrykk, ble svimling og kvalme forsterket. Skummelt, rett og slett".


Ikke så jeg den komme at jeg som vokste opp med Yoga, og som egentlig var «metta» av det som 20 åring skulle ende opp som en begeistra MediYoga instruktør som 57 åring 😄

Jeg «landet" fort at det skjer når det skal og av en grunn OG det viste det seg.

Som mange vet har jeg hatt leddutfordringer som kom for å bli i 1986 som 21 åring. Dette har vært utfordrende 24/7 og energi tappende, fordi en stiv, verkende kropp trenger bevegelse også om natta, som da har resultert i elendig søvnkvalitet. Det positive (og kanskje en mening) var/er at dette farget min vei med spennende utdannelser innen aromaterapi, livsstil, trening, astrologi, mental trening, biologisk medisin, ernæringsfysiologi og høsten 2022 MediYoga, for å få mest mulig kunnskap om å forstå og ivareta meg selv (og andre) best mulig. 

Med denne kunnskapen integrerte jeg litt etter litt egne disiplinerte "feelgood tiltak" for å styrke kroppen helhetlig, booste motivasjon, energi, selvtillit og mot nok til alltid å følge egne drømmer og mål.

DISIPLIN PÅ GODT OG VONDT

Jeg har i grunnen vært stolt over min disiplin, og det å ha vært sykemeldt kun 3 ganger i løpet av min karriere etter jeg startet opp eget foretak i 1988. En disiplin på godt og vondt må jeg vell innrømme nå, siden jeg brukte mine "energi-boost" tiltak for mye, når kroppen egentlig trengte mye mer hvile. Det resulterte jo også i langtidssykemeldinger når jeg først kapitulerte, og som da først og fremst besto av å sove mest mulig, uten andre  avtaler enn å ta vare på meg og mine.

Den første sykemeldingen kom som 36 åring. Det ble en tid med mye soving og endring av arbeidssituasjonen. Den neste kom som 48 åring som resulterte i nok en tid med mye hvile, og etter det flere år som fulltidsstudent. Den siste kom som 54 åring i 2019 etter å ha mobilisert for mye etter min Bachelor var i havn. Jeg hadde så mange planer for videre karriere, jeg skulle/måtte "det og det" og satt igang FOR MYE. Verden begynte å snurre og fikk meg til å knele.  Det ble overveldene invaderende det neste året, da med en svimling og kvalme nesten hele tiden, i tillegg til en overveldende tretthet.

SKUMMELT RETT OG SLETT  

Det beste da var å legge seg på ett mørk rom mange timer om dagen. Noen ganger sove, andre ganger bare være der, for med bevegelse eller for mye lyder/inntrykk, ble svimling og kvalme forsterket. Skummelt, rett og slett.

Med egne feelgood tiltak som alltid har vært mitt « gull» i hverdagen kom jeg meg sakte men sikkert igjen. Tiltak som bevist ernæring som styrker optimalt når matlysten var dårlig,  daglig bruk av aromaterapi, trening- som da IKKE besto av joggeøkter med høy musikk på øra og styrketrening med vekter som jeg er veldig glad i, kun rolige bevegelser på ellipse min for å øke sirkulasjon, myke opp stivheten, strikk trening uten noe særlig motstand og "null" musikk. I tillegg mange timer på ett mørkt rom, innlagte faste dager uten avtaler, og av og til hele uker for å forebygge tilbakefall.

NOK ETT "GULL" SOM IMPLEMENTERES I MITT LIV & FEELGOOD KONSEPTET

Høsten 2022 var jeg igang med sertifiseringen, etter at  MediYoga kom seilende inn fra sidelinjen på vårparten og vekket min interesse for mer kunnskap og en utdannelse innen dette. Høsten ble ellers preget av mye jobb, avtaler og action i forhold til det som var blitt min grense. Jeg klarte ikke å legge inn nok dager uten avtaler og ventet bare urolig på røde blinkende lys og tilbakefall, SOM IKKE KOM.

Jeg kunne nesten ikke fatte det, men med å implementere Mediyoga økter 5-6 g i uka ble dette resultatet.

Det har styrket kroppen min helt unikt i forhold til å tåle mer av hverdagens avtaler og jobb, familiesammenkomster og sosialt uten å «knele" med svimling og kvalme. 
Er det rart jeg definere meg som en entusiastisk MediYoga Instruktør.

Det har vært en gavepakke personlig for kropp og sinn. Vell er jeg ikke bli "yoga-myk", stivhet og dårlig søvn er forsatt der, men energi og styrke er løftet mange prosent, jeg tåler SÅ mye mer og det betyr mye. Det vet alle med kroniske helseutfordringer.

MediYoga implementere i mine veiledninger, VIP-dager, kursprogram og ikke minst i Livsstil & velvære guidene alle kunder kan få ved kjøp av Feelgood produkter.

Les gjerne mer om de forskjellige Livsstils guidene her: 

Du får også yoga veiledning + mer nyttig inspirasjon for kropp og sinn i mine veiledninger og programmer for kvinner

Jeg tilbyr MediYoga PT-personlig trening og veiledningstimer for kvinner og for par på mitt kontor. 

SÅ HVA ER MEDI YOGA

 • Medi Yoga er en vitenskapelig støttet, terapeutisk yoga, designet for å gi resultater fra innsiden og ut, og som kan utføres av alle

 • Alle instruktører og terapeuter har grunnleggende medisinsk kunnskap

 • Regelmessig studier gir medisinsk dokumentasjon for hvorfor MediYoga fungerer så godt for muskelplager, stress, utbrenthet, uro, hodepine, migrene, hormoner m.m

 • Medi Yoga restituerer, forebygger og balanserer alle type tilstander ut i fra der du er. Det gir kroppen mulighet til å starte sin selvhelende prosess

 • Det er en myk, meditativ men kraftfull yogaform med fokus på pust, myke øvelser og meditasjon.

 • For økt bevissthet, stabilitet, ro og harmoni.

Syns du Medi Yoga høres nyttig ut for deg?

Ta kontakt med meg så finner vi en time for MediYoga PT eller kun en veilednings time hvor vi går igjennom tilpassede øvelser du kan bruke hjemme. 

Send meg en mail så er vi igang. Mail:anne.marit.storenes@gmail.com 

Legger ved en enkel men kraftfull Yoga øvelse som inngår i de fleste av mine Livsstilguider, nemlig Sat Kria som jeg er VELDIG trofast mot selv

SAT KRIA 

Skolemedisinsk effekt: Sat Kriya har en kraftfull balanserende effekt på dine hormoner, styrker nervesystemet, din mentale og fysiske utholdenhet.
Øvelsen styrker muskeltonusen i bekkenbunnen, øker blodgjennomstrømmen i overkroppen, aktivere fordøyelsen. 
Påvirker skjoldbruskkjertelen og bukspyttkjertelen 
Det er en statisk trening av rygg- og nakkestabiliserende muskler, av skuldermuskulatur, samt triceps. 
Dynamisk trening av dype bukmuskler, samt bekkenbunn med rotlås  
Alle indre organer i buken gis en myk, rytmisk massasje og hjertemuskulaturen strekkes.

Yogiske effekter: Sat Kria balanserer ditt chakra-systemet,spesielt påvirkes de tre nederste chakraer, som representerer  kraft, selvfølelse, selvtillit. En øvelse som stimulerer kreativiteten og kroppens selvlegende evne og bygger opp selvfølelsen.  De låste hendene gir akupressur til tynntarm,tykktarm, hjerte, lunger, trippelvarme og hjertesekk meridianene

Sat Kria øvelsen

 • Sitt på knærne, med baken ned mot på hælene, eller langt frem på en stol. 

 • Rett i ryggen, haken lett trukket inn. 

 • Fold hendene, venstre tommel øverst for kvinner, høyre tommel øverst for menn. 

 • Rett ut pekefingrene og trykk de mot hverandre 

 • Strekk ut armene, rett de ut og lås albuene. Strekk deretter opp armene mot taket, rett opp ovenfor hodet. 

 • Hold armene langs ørene og spenn av i skuldrene. Pust inn, gjør en rotlås("knipe øvelse") og hold noen sekunder, slipp opp rotlåsen samtidig som du puster ut. Bevegelsen og pusten følger hverandre. Lukk øynene og hold fokus i det tredje øyet, punktet mellom øyebrynene 

 • Hvis du ikke kan eller det gjør vondt å sitte i denne stillingen, kan du plassere hendene på hodet eller foran brystet. 

 • Begynn med 3 minutter og øk gjerne etterhvert

 • Avslutt øvelsen med å puste inn, strekk opp maksimalt, hold strekket, pust ut, hold pusten ute og gjør rotlås. Pust så inn, slipp rotlås og pust ut. 

Etter SAT KRIA skal du alltid hvile like lenge. Legg deg komfortabel på en matte og slapp av med fokus på rolig inn og utpust gjennom nesen. 

NB: Er du gravid eller har menstruasjon står du over rotlås i øvelsen

Lykke til! 

Hilsen Anne-Marit

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.