INGREDIENSER AROMA PRODUKTER

Vi har utviklet og produserer produkter for klinikk og hjemmebehandling med fokus på rene, naturlige, bærekraftige og effektive råvarer og virkestoffer hvor de fleste ingredienser er økologiske. 

Her kan dere lese mer om ingrediensene i FeelGood Aromaprodukter:

Arnica montana,økologisk

Halvtørr olje- brukes ved sportsaktiviteter og muskelanstrengelser. Har også virkning på hevelser og forstuvningerer velegnet i behandlingen av overanstrengte muskler, både før og etter trening, lange spaserturer o.l. 

Mandelolje kaldpresset økologisk- prundus dulcis
Kaldpresset økologisk mandelolje- inneholder opp til 77% omega-9 fettsyre og 24% linolensyre, en flerumettet omega-6 essensiell fettsyre. Oljen binder effektivt fuktighet inn i huden og er fin mot tørr hud. Har evnen til å roe ned og behandle mindre sår, sprukken hud, eksem og andre hudinfeksjoner. Mandelolje er rik på både vitamin E, A, B2 B2, som er svært viktig for både hud og kropp, bidrar til å fornye celler og holde de friske. Obs: Nøtteallergikere kan reagere på oljen (sjeldent, men test ut på ett lite område først))

Sheabutter-naturlig- økologiske Butyrospermum parkii
Meget godt egnet i hudpleie til tørr hud, psoriasis og solskader. Inneholder 6% av den essentielle omega-6 fedtsyre, linolsyre, antiinflammatoriske phytosteroler og små mengder A- og E-vitamin. Inneholder også cinnaminsyre, som er UV-B absorberende. Sheasmør har derfor en svag naturlig solfaktor (SPF~2).Virker bløtgjørende og beskyttende og velegnet til alle hudtype

Kakaosmør. Beskytter og bløtgjør huden. Inneholder 62%mettede fettsyrer

Bivoks 
Ubleket naturvoks. Består av en blanding av plantevoks, pollen og et sekret som biene selv fremstiller. Absorberes ikke av huden, men beskytter for tap av fuktighet ved at danne en sammenhengende hinne på huden. Det er en meget holdbar voks, som især anvendes i salve og leppeprodukter.

A-vitamin- retinolpalmitat.
Stimulerer dannelsen av collagen, virker cellefornyende og øker hudens elasticitet. Velegnet til alle hudtyper, men er især egnet til moden og uren hud. 

E-vitamin -tocepherol. Naturlig konserveringsmiddel

Essensielle oljer fra:

Appelsin økologisk: Citrus Sinesis, kaldpressing av skall, Italia
Fysisk: Stimulerer lever, milt, stoffskiftet og fordøyelse, forstoppelse og kolikk. Blodtrykksenkende og blodrensende, hjertestyrkende. Brukes også mye ved tetthet i lymfesystemet og dårlig sirkulasjon.
Psykisk: Antidepressiv, beroligende og oppløftende. Fin mot stress, nervøse spenninger og for urolige barn. Reduserer angst for nye og ukjente situasjoner.
Hud: Bedrer blodsirkulasjonen i underhuden, cellulitt, tørr, sprukken og aldrende hud.

Bergamot økologisk Citrus auranthium bergamia, kaldpressing av skall, Italia.
Fysisk: Antiseptisk, febersenkende, stimulerer produksjonen av hvite blodlegemer. Er til hjelp ved dårlig fordøyelse, luftsmerter, kolikk, svakt hjerte, fordøyelsessmerter. Slimløsende. Hemoroider, urinveisinfeksjoner og underlivsproblemer.
Psykisk: Antidepressiv, beroligende, angstløsende og oppløftende. Lindrer stress, uro og engstelse, irritabilitet. Fremmer positive tanker og selvtillit.
Hud: Fin mot akne, fet hud, sår, psoriasis og herpes (simplex og zoster). Insektsbekjempende.

Eucalyptus økologisk – Eucalyptus globulus
Treet kommer opprinnelig fra Australia, men er nå å finne i mange land, deriblant Spania, Kina og Portugal. Kjemiske komponenter: Bladene er ekstremt rike på eucalyptol (den sykliske esteren og monoterpen 1,8 cineol), som brukes i hostemedisiner, muskelvarmende salver og linimenter. Oljen inneholder 70 % cineol og gjør den til et effektivt middel ved hoste, særlig ved hoste som sitter i brystet. Cineol (eucalyptol) virker slimløsende og er antimikrobiell.

Furu: Pinus silvestris, destillat av kvister og nåler, Norge, viltvoksende.
Fysisk: Stimulerer produksjonen av hvite blodlegemer. Antiseptisk og slimløsende, egner seg utmerket til luftveisproblemer som astma, bronkitt, bihulebetennelse og høysnue. Virker varmende eller kjølende avhengig av kroppens behov. De varmende egenskapene gjør at den kan lindre reumatisme, isjias, leddgikt, fibromyalgi og muskelsmerter. Nyttig ved urinveisinfeksjoner som blærekatarr, nyrebekkenbetennelse og prostata.
Psykisk: Forfriskende og oppløftende, brukes ved tretthet, nervøs utmattelse. Fin ved svakhet og når man tviler på seg selv.

Frankinsense/Olibanum Boswellia carterii, destillat av kvae, India, viltvoksende.  Fysisk: Antiseptisk, Beroligende på slimhinnen, og er effektiv ved rensing av lungene og nesehulen. Fin ved bihulebetennelse og kortpustethet. Roer ned pusten, og får den til å bli dypere. Dens varmende egenskaper gjør at den kan være fin ved reumatisme.
Psykisk: Nervestyrkende og virker beroligende og oppløftende på sinnet. Fin ved rastløshet. Fin å bruke for å kvitte seg med fastlåste tanker, gir slipp på gamle tankemønstre og gir rom for nye og positive tanker - bedrer humøret. Fremmer personlig og åndelig vekst. En god meditasjonsolje.
Hud: Har styrkende og fornyende egenskaper på aldrende hud og rynker, fremmer celledannelsen. Reduserer arrvev og strekkmerker. De antiseptiske og astringerende egenskapen bidrar til å lukke og lege sår

Grapefrukt økologisk, Citrus paradisi, kaldpressing av skall, Israel, Demeter-kvalitet.
Fysisk: Grapefrukt er antiseptisk, avgiftende og blodrensende. Den er fin ved varme og hovne ledd og har en positiv virkning ved overvekt og væskeopphopning. Styrker leveren, gallefunksjonen, lymfestimulerende og renser nyrene.
Psykisk: Virker oppløftende og oppkvikkende, og er fin ved depresjon, utmattelse, stress, irritabelhet, sinne, frustrasjon, skyldfølelse og trøstespising. Forbedrer selvfølelsen, gir mer styrke og positive tanker til en selv.
Hud: Avgiftende og bidrar til lymfedrenering og cellulittbehandling. Fin ved akne, fet og tilstoppet hud. Styrker huden og vevet, og reduserer strekkmerker.

 

Lavendel økologisk: Lavandula angustifolia
Kjemiske komponeneter: Vår eteriske olje av lavendel består av ca 45 % linalyl acetate og 35 % linalool (monoterpen). Linalool er kjent for å ha en mentalt beroligende virkning. Det forklarer hvorfor det er gunstig med litt lavendel på soverommet. Den kan berolige sinnet, og virker også direkte på kroppen ved å berolige irritert hud ved eksempelvis solbrenthet eller ved muskulære spenninger.Linalyl acetate er en ester. Felles for estere er at de har anti-inflammatoriske egenskaper, de er ofte krampeløsende og virker mentalt beroligende.
Fysisk: Blodtrykksenkende, immunstimmulerende, avgiftende, og betennelseshemmende, krampeløsende, hjertestyrkende, antiseptisk. Brukes ved: hodepine, migrene, nevralgi, isjias, muskelsmerter og øreverk, samt ved hjertebank, kramphoste, influensa, bronkitt, lungebetennelser, urinveisinfeksjoner og kolikk. Smertestillende. Virus- og bakteriedrepende.
Psykisk: Antidepressiv, beroligende og nervestyrkende. Søvnløshet, irritasjon, hysteri, spenning, sjokk, stress. Balanserende. I begynnelsen oppkvikkende, i det lange løp beroligende.
Hud: Sår, brannsår, insektstikk, eksem, byller, akner, arr og psoriasis. Fremmer celledannelsen og balanserer talgproduksjonen. Fotsopp og flass, absesser, byller. Styrker hårveksten.

Lime-, Citrus limetta, kaldpressing av skall, Italia, konvensjonell.
Fysisk: Antiseptisk virus- og bakteriedrepende, appetittstimulerende, kjølende, blodrensende, bedrer blodomløpet, blodtrykk- og febersenkende. Brukes ved fordøyelsesbesvær, halsbrann, kvalme, lever- og gallebesvær, infeksjoner og reumatiske plager.
Psykisk: Beroligende, antidepressiv. Oppløftende på trett hjerne, depresjon, energigivende, forfriskende, apati og engstelse.
Hud: Astrigerende. Stanser blødninger og reduserer åreknuter. Styrkende og forfriskende på fet og uren hud. Insektsbekjempende.

Mandarin-økologisk Citrus reticulata, kaldpressing av skall, Israel
Fysisk: Avgiftende, blodrensende, stimulerer fordøyelsen, lymfefunksjonen og stoffskiftet, positiv innvirkning på mage, tarm og galle. Fremmer peristalkitter og lindrer forstoppelse. Kolikk.Psykisk: Oppløftende, uro, stress, rastløshet, tungsinn, angst - roer ned nervesystemet. Godt styrkemiddel etter sykdom, roer ned sentralnerve- systemet og virker derfor søvndyssende. Hud: Cellulitt, væskeansamling, overvekt, slapp hud - fremmer celledannelsen, strekkmerker. Brukes særlig ved tilstoppet eller fet hud.

 

Merian. Origanum majorana, destillat av blader, Frankrike, konvensjonell.
Fysisk: Krampeløsende, smertestillende og antireumatisk. Bedrer det perifere blodomløpet, utvider blodkar, hjertestyrkende og blodtrykk- senkende, svettedrivende. Renser kroppen for avfallstoffer, slim- løsende og god ved astma. Muskelsmerter, forstuvinger, reumatisme og leddplager. PMS, migrene og hodepine. Antioksydant.
Psykisk: Varmende og avslappende, beroligende på sentralnerve- systemet. Lindrer angst, irritabilitet, stress, hyperaktivitet og nervøsitet.
Hud: Blåmerker, frostknuter og flått.

Neroli- Citrus auranthium, destillat av blomster, Marokko, konvensjonell.
Kjemiiske komponeneter:

Fysisk: Antiseptisk, bakteriedrepende, hjertestyrkende, krampe- løsende, tykktarmproblemer, diaré, nervøst fordøyelsesbesvær, hjerteklapp, renser blodet, bedrer blodomløpet.
Psykisk: Virker hovedsaklig på nervesystemet. Angst, depresjon, frykt, hysteri, stress, sjokk, forvirring, panikk, utmattelse, søvnproblemer, erotisk stimulerende, gir selvtillit og fjerner mental sløvhet. stimulerende.
Hud: Cellefornyende, bedrer hudens elastisitet, tørr, moden hud, rynker, strekkmerker, sprengte blodkar, arr.

Peppermynte økologisk: Peppermynte – Mentha piperita Mentha 
Peppermynteolje produseres fra de øverste blomstrende toppene på urten. Mange setter stor pris på peppermynte på grunn av den friske og gjennomtrengende duften av menthol. Familien med ulike myntearter har vært kjent og dyrket i mange tusen år og har en lang historie når det gjelder bruksområder. Den ble først dyrket i Japan og Kina og ble raskt populær. Ryktet spredde seg helt til Egypt. Faktisk er det mulig å finne spor etter urten i graver så langt tilbake som år 1000 før Kristus.

Kjemiske komponenter: Menthol er hovedbestanddelen i peppermynteolje og det er dette som gjør oljen så nyttig i aromaterapien. Menthol tilhører gruppen monoterpen alkohol. Den har en skjønn, avkjølende virkning på huden og kan lindre slitne muskler. Peppermynte vil også kunne virke oppfriskende og oppklarnende. Milde antiseptiske egenskaper gjør at peppermynte kan bidra til å regulere hudens funksjon

Rosmarin økologiskRosmarinus officinalis, destillat av blader, Frankrike, N&P-kvalitet.
Kjemiske komponenter:inneholder ca 30 % α-pinene, 21 % cineol og 14 % camphor (keton).α-pinene tilhører klassen monoterpener, og felles for disse er en generell styrkende kvalitet og de virker ofte smertestillende.
Fysisk: Blodtrykksøkende, krampeløsende, smertestillende, anti-reumatisk, antseptisk, menstruasjonsregulerende og magestyrkende. Styrker og stimulerer hjertet. Gallestimulerende og leverstyrkende. Parasitt- og soppdrepende. God mot gulsott, åreknuter og ødem. Sportsolje.
Psykisk: Klarner hodet og øker konsentrasjon og hukommelse. Oppkvikkende og stimulerende. Nervestyrkende
Hud: Akne og fet hud, fett hår og flass - fremmer hårvekst. Astringerende og fremmer celledannelsen.

 

Rosentre-økologisk Aniba roseodoria, destillat av tre, Brasil, Videsana-kvalitet.
Fysisk: Mildt styrkemiddel for immun- og lymfesystemet. Hovne og ømme lymfekjertler. Bekjemper virus, infeksjoner og kroniske lidelser. Forkjølelse og kriblehoste. Stressrelaterte plager som f.eks. hodepine, dårlig fordøyelse, muskelverk. Svakt avførende.
Psykisk: Stabiliserer sentralnervesystemet. Beroligende og oppløftende og gjenoppretter selvtilliten. Erotisk stimulerende, fremmer kjærligheten, reduserer depresjon, stress, nedtrykthet, utmattethet, klarner hodet - fin å inhalere når man kjører langt. Jetlag, meditasjon.
Hud: Cellestimulerende og vevsfornyende. Akne, arr, aldrende hud, rynker, små kutt og sår, tørr og sensitiv hud. Deodorant, balanserer overflødig væske i kroppen. Insektsmiddel.

Sitron- økologisk-fremstillt ved kaldpressing av skall fra økologisk Citrus limonum. 
Kjemiske komponenter::Den eteriske oljen inneholder ca 30 % α-pinene, 21 % cineol og 14 % camphor (keton).
Fysisk: Antibakteriell, febersenkende, blodrensende, vanndrivende, sirkulasjonsfremmende, avgiftende og syredempende. Virker styrkende på hjerte og kretsløp, senker blodtrykket. God ved åreforkalkning og øker produksjonen av både røde og hvite blodlegmer. Anemi og immunforsvar. Renser nyrer og lever. Antiseptisk, blodsukkersenkende, blodtrykksenkende. Vondt i halsen og infeksjonssykdommer.
Psykisk: Oppkvikkende og forfriskende.Fin mot apati og forvirring, utmattelse, PMS og stress.
Hud: Fet og matt hud, cellulitt samt åreknuter, vorter og liktorner, skabb og parasitter. Insektstikk. Styrker fingerneglene. Brukes ved fet og uren hud. Astringerende, kløestillende og fjerner døde hudceller.

Sitrongress: Cymbopogon citratus, destillat av gress, Nepal, N&P-kvalitet.
Fysisk: Antiseptisk, bakteriedrepende, fordøyelsesfremmende, insektsfordrivende, febernedsettende, melkefremmende. Blære og nyrebesvær, mage- og tarmkatarr, tykktarmbetennelse. Fjerner urinsyre, muskelverk, muskelforstrekning. Halsbetennelse, sår hals.
Psykisk: Beroligende ved nervøsitet og antidepressive lidelser, styrker det parasympatiske nervesystemet. Oppfriskende på hjernen, konsentrasjonsproblemer, tiltakslyst, stimulerer til optimisme.
Hud: Strammer opp huden, bindevev. Åpne eller tilstoppede porer, akne, sterk svette, soppplager.

Timian  Thymus vulgaris
Den mest vanlige tilgjengelige timian som eteriske olje er, timian (thymol CT) – som betyr at den er rik på thymol. Thymol er en fenol og blir brukt mye i den farmasøytiske industrien som ingrediens i hostemedisin. Det er en kraftfull og virksom essens men kan virke irriterende på slimhinner, må derfor brukes meget kontrollert og med forsiktighet. 

Fysisk: Desifiserende, blodtrykkøkende, kramppeløsende, styrker immunforsvaret, slimløsende. Stimulerer produksjonen av hvite blodlegmer. God ved tarmparasitter, leverplager, kjønnsykdommer og alle infeksjoner., muskelsmerter, kikhoste, bronkitt, astma og lungesykdommer.
Psykisk: Nervestyrkende. Tretthet, utmattelse, tungsinn og hyperaktivitet. Bedrer viljestyrken.
Hud: Innsektstikk, byller, diabetessår, herpes, sår som ikke vil gro.

Ylang-Ylang Cananga odorata, destillat av blomster, Madagaskar
Fysisk: Blodtrykksenkende, hormonbalanserende, antiseptisk. Brukes gjerne ved hjertebank, mild matforgifting, mage- og tarminfeksjoner og i forbindelse med epileptiske anfall. Livmorstyrkende og fin etter keisersnitt.
Psykisk: Beroligende, reduserer angst, uro, stress, hysteri, sinne, panikk, hyperaktivitet, rastløshet og søvnløshet. Hjelper på impotens, frigiditet, seksuelle hemninger og manglende selvtillitt. Erotisk stimulerende.
Hud: Regulerer talgproduksjonen - også i hodebunnen. Brukes både ved fet og tørr hud. Styrker hårveksten ved bruk i hodebunnen.

INCI navn 
Alle ingredienser skal som hovedregel angis med INCI-navn (International Nomenclature of Cosmetic Ingredisents), som er fastsatt av EU-kommisjonen. Alle kosmetiske produkter i EU/EØS-området skal merkes etter INCI- systemet. Dermed blir deklarasjonen lik i alle EU/EØS-land. Vi skriver det norske navnet først med INCI navnet etter for å gjøre det forstålig for våre kunder.

Forsiktighetsregler ved bruk av essensielle oljer;  

  • Essensielle oljer skal alltid blandes ut med baseolje før påføring på hud. Unntak; Lavendel. Sitron kan brukes ufortynnet på vorter. 

  • Oljer som ikke skal brukes i forbindelse med soling; Kvann,Bitter Appelsin,Grapfrukt,Lime,Mandarin,Sitron,Sitronmelisse, Tagetes. 

  • Oljer som skal brukes ved forsiktighet v høyt blodtrykk; Isop,Rosmarin,Timian   

  • Oljer som skal unngås ved homeopatisk behandling; Sort pepper,kamfer, Eucalytus, Peppermynte. 

  • Oljer som ikke skal brukes ved epileptikere: Fennikel, Isop 

  • Oljer som bør unngås ved graviditet; Basilikum,Isop,Kamfer, Muskat, Myrra, Sedertre, Sypress, Timian

  • Til babyer , barn og eller ande som er ømfintlige; test ALLTID ut produktet på ett området hvor huden er tynn for å sjekke mot reaksjoner. La det gå ca 30 minutter før bruk over større områder. Selv mot de mest skånsomme essenser kan reaksjoner skje selv om jeg etter snart  25 års erfaring kun har opplevd det noen få ganger.

  • NB: Baby og barn skal KUN  bruke aromaprodukter med tilpasset dosering av essensielle oljer ift deres alder.

  • Siden alle FeelGood produktene har mandelolje i seg anbefales den samme prosedyren som skrevet over for  alle med mandel-allergi. Noen kan reagerer men ikke alle.