BIOMEDISINSKE VIRKESTOFFER

Biomedisinske ingredienser

Er virkestoffer som består av essensielle/eteriske oljer, vegetabilske oljer, naturmedisinske, marine og kosmetiske ingredienser som hver for seg bekjemper og styrker hudens cellefornyelse og reparasjon, og sammen virker mye bedre og balanserende på hudproblemer, reaktive utbrudd, solskader og aldring. 

Biomedisinske ingredienser i våre produkter skal påvirke huden med:

●  Øke opptak av vitaminer, peptider, aminosyrer, mineraler og hyaluronsyre 
●  Drenere og rense
●  Fjerne avfallsstoffer og døde hudceller
●  Lindre smerter, sårhet og ubehag i huden
●  Virke beroligende og stressreduserende 
●  Virke betennelseshemmende og anti-inflammatorisk
●  Styrke cellene og bedrer immunforsvaret

●  Balansere cellemetabolismen

Bred erfaring og vitenskapelige forskningsresultater viser at biomedisinske virkestoffer virker svært godt - og naturmedisin, plantevirkestoffer, marine og tradisjonelle kosmetiske ingredienser sammen vil hjelpe hverandre til å fungere bedre.

 

Hudforbedring med biomedisinske ingredienser

Fornyelse av huden oppnås ved å kombinere desse biomimetiske (naturinspirerte) peptider med vitaminer og aminosyrer slik at rynkedybden redusere og hudens vitalitet gjenopprettes, fuktbalanse og spenst balanseres slik at den føles og ser glattere ut. Peptidene kollagen og keratin danner strukturen i huden. Blanding av aktive ingredienser, inkludert den effektive hyaluronsyren og nøye sette sammen de ulike vitaminer, peptider og aminosyrer gjør at huden kan komme seg fullstendig, bli vakkert revitalisert og milde hudproblemer som små kviser, små rynker og forstørrede porer reduseres til det minimale.

Hva gjør biomedisinske ingredienser for huden

 • biomimetiske peptider - lindrer rynker og gjenoppretter hudens fasthet
 • eteriske oljer - jobber sammen med hudcellene for reparasjon / forebygging
 • vegetabilske oljer - naturlig ernæring til huden
 • hyaluronsyre - gjenoppretter naturlig fuktighet i huden
 • vitaminer - hjelper huden å komme seg, bedre spenst og styrke
 • aminosyrer - fremmer dannelse av fibroblaster
 • mineraler - beskytter huden mot negativ påvirkning og skader
 • coenzymes - vitalisere hudcellene
 • nukleinsyrer - direkte proteindannelse
 • reduksjonsmidler - stopper oksidasjon av dermale og epidermale celler

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre (hyaluronic Acid) er en gel-lignende substans som har den unike egenskapen å bevare fuktighet. Faktisk produserer kroppen den naturlig også for å hjelpe oss å bevare fuktigheten i huden. Vi produserer mindre hyaluronsyre etter hvert som vi eldres og huden blir tørrere og mindre elastisk, som igjen fører til at vi utvikler dype rynker. Derfor fungerer den svært bra som en anti-aldrings komponent i ansiktskremer og serum siden hyaluronsyre kan holde over 1000 ganger sin vekt i vann. Hyaluronsyre jevner ut rynker, gi fasthet og elastisitet, opprettholde ungdommelige glød og gjenopprette balanse i huden (dermis).

 • Hudfukting – holder huden din fuktig og skinnende
 • Anti-rynke egenskaper – på grunn av egenskapen til å holde store mengder vann, huden forblir fuktig og hjelper å unngå utvikling av rynker, og fyller inn allerede eksisterende rynker for å redusere synligheten.
 • Helende egenskaper – Påføring av hyaluronsyre på sår har vist å hjelpe å redusere størrelsen av overflatesår på huden, og hjelper å lindre smerter på disse områdene.
 • Antioksidant – Hjelper å gi huden et sunt utseende. 

AHA fruktsyre

naturidentisk glykolsyre, som bl.a. findes naturlig i sukkerrør og sitrusfrukter. Glykolsyre er den minste AHA- fruktsyren og den trenger lett inn i huden. AHA-fruktsyre virker eksfolierende og fjerner effektivt døde hudceller fra hudens overflate. AHA syrene renser hud porerne i dybden og minimerer uregelmessigheter i huden. Setter i gang cellefornyelsen og stimulerer hudens produksjon av kollagen og elastin, så hudens elastisitet forbedres og rynker motvirkes. Øker hudens egen produksjon av fuktbindende stoffer og motvirker uttørking. 

INCI: Glycolic Acid.

Hydraplus

Øker hudens innhold av naturlige fuktfaktorer og gir langvarig fuktende effekt. Forebygger fine linjer og etterlater huden bløt og spenstig. Ingredienser: Vann, hydrolyseret maisstivelse, roeekstrakt, melkesyre, anisinsyre.

INCI: Water, Hydrolyzed Corn Starch, Beta Vulgaris Root Extract, Lactic Acid, Anisic Acid.

Fuktkomplex

Glyserinekstrakt av fiken, bomull og lin. Virker fuktighetsgivende, bløtgjørende og fuktighetsbevarende.

INCI: Glyserin, Water, Ficus Garica Extrakt, Gossyplum Herbarceum Extrakt, Linum Usitatissimum Extrakt

Anti-pigment kompleks

Basert på en unik kombinasion av 7 forskellige planteekstrakter, som aktivt reduserer synligheten av aldersbetingede ’leverflekkerer’ eller brune felt på huden. Komplekset utligner pigmentflekker som har oppstått i huden, eksempelvis ved soling, ved at nedsette aktiviteten av enzymet tyrosinase. Tyrosinase spiller en sentral rolle i dannelsen av melanin i huden og derved i dannelsen av pigmentflekker. Forebygger pigmentforandringer og gir huden et mere ensartet udseende.

INCI: Water, Glycerin, Alcohol, Malva Sylvestris Extract, Mentha Piperita Leaf Extract, Primula Veris Extract, Alchemilla Vukgaris Extract, Veronica Officinalis Extract, Melissa Officinalis Leaf Extract, Achillea Millefolium Extract.

 

Vitaminer

Retinol (vit A), tiamin (vit B1), riboflavin (vit B2), niacinamid (vit B3), Kalsiumpantotenat (vit B5), pyridoksin (vit B6),biotin (vit.B7), folsyre (vit. B9), aminobenzoesyre (vit.B10), cyanocobalamin (vit B12), askorbinsyre (vit C), (vit D), tokoferol (vit E), inositol (vit. I) menadion (vit K).

A-vitamin- retinolpalmitat.

Stimulerer dannelsen av collagen, virker cellefornyende og øker hudens elastisitet. Velegnet til alle hudtyper, men er især egnet til moden og uren hud.

B2- riboflavin

Har betydning for vekst, hud, negler, hår, ømme lepper og tunge samt for synet. Omsetningen av proteiner, fett og kullhydrater krever B2-vitamin. Mangler du vit B2 er symptomene Kløe og irritasjon i øynene, munnslimhinne (stomatititt), tunge (glositt), lepper (Cheileose) og hud (dermatitt). 

B3- Niacinamid

er den multifunksjonelle superingrediensen som kan behandle alt fra store porer, fine linjer, ujevn hudtone og en svekket hudbarriere. Aktiv form av Vitamin B3 er veldig stabil og påvirkes ikke av lys, fukt, oksygen, base eller oksidasjon. Niacinamid hjelper viktige enzymer i huden med å gjøre jobben sin, som f.eks å danne kollagen og lipider - som støtter hudens barrierefunksjon og elastisitet. Disse enzymene er også viktige antioksidanter, og er derfor en viktig beskyttelse mot frie radiakler. Påføre niacinamid på huden vil hudaldrinag skje saktere og elastisiteten forsterkes, porene trekke seg sammen, og dermed virke mindre. Har anti-inflammatorisk effekt, ved at den hemmer et proteinkompleks som påvirker inflammasjon i huden. En sterk hudbarriere vil gjøre at huden blir mindre reaktiv mot irriterende ingredienser, og B3 sine anti-inflammatoriske egenskaper har også en fin effekt på acne. Niacinamid har lysende egenskaper på huden, fin effekt på hyperpigmenteringer og solskader.

B5 - Panthenol

Panthenol som i kontakt med huden omdannes til vitamin B5. Er nødvendig for at huden kan fungere optimalt. Virker regenererende, reparerende, fugtighedsbevarende og beskyttende. Velegnet til alle hudtyper.

B6- pyridoxin

Deltar i omsetningen av proteinets bestanddeler (aminosyrer), fett og kjernesyrer (DNA) og forebygger hudproblemer, nerveproblemer og kramper. Mangel på B6 vises ofte som hudforandringer.

B9 - Folsyre

Folsyre, folat og folacin er navn på de formene som forekommer i naturen. Folinsyre er den syntetiske formen. Brukes ved celledeling og kan bare holde seg lagret i cellene i 3 - 6 måneder. Folsyre er nødvendig for omsetningen av en rekke aminosyrer og ved dannelse av blant annet puriner, bestanddeler i RNA og DNA, cellens arvemateriale, produksjonen av røde blodceller (de cellene som transporterer oksygen rundt i kroppen) og for kroppens celledeling.

B12 - cyanocobalamin

har betydning for omsetningen av fett og de aminosyrer som utgjør proteinets bestandeler, nødvendig for å danne nye røde blodlegemer, nødvendig når cellene skal dele seg og mangel på B12-vitamin gir blodmangel (anemi). B12-vitamin er nødvendig for nervenes nydannelse.

C-Vitamin

Aktivt C-vitamin (askorbinsyre) er en kraftig antioxidant, som beskytter hudcellerne mod skader fra frie radikaler, herunder rynker. C-vitamin er nødvendigt for dannelse av collagen i huden og er derfor med til på å forebygge alderstegn som fine linjer og slapp hud. Forbedrer hudens struktur og gjør den mere fast og spenstig. Vedlikeholder hudens evne til å reparere og fornye seg. Velegnet til alle hudtyper. Især velegnet til moden hud og skadet hud.

D- vitamin

D-vitamin bidrar til et normalt immunforsvar og er viktig for normal celledeling.

E-vitamin

Antioxidant, som dels beskytter hud- og hårceller mod skadelige virkninger og dels beskytter fettstoffer mot harskning. E-vitamin er dessuten med til å bevare hudens og hårets elastisitet og smidighed

INCI: d-alpha tocopherol

K- vitamin

Vitamin K er nødvendig for at blodet skal kunne koagulere, og vitamin K og vitamin D samarbeider med viktige cellefunksjoner og mineral opptak. Mangel på K-vitamin kan føre til dårlig sårheling, blødende gommer og nettopp neseblod.

 

Peptider

Peptider er naturlige, cellekommuniserende ingredienser som hjelper til med å opprettholde en ungdommelig og sunn hud i balanse, ved å stimulere hudcellene til å fungere på ulike måter. Man kan nesten si at de ”lærer” huden å fungere som den yngre versjonen av seg selv. Peptider består av korte aminosyrekjeder og er, enkelt forklart, små fragmenter av proteiner som finnes i huden. Tilførsel av peptider vil bort år fra din hudstruktur og gir huden tilbake sin ungdommelighet og vitalitet.

 • Acetyl dekapeptid 3 (Rejuline) - stimulerer celledeling og hudreparasjonsprosesser; reduserer fine rynker og forhindrer nye, reduserer dybde til nye eller eksisterende rynker ved å lage nye hudceller.
 • Decapeptide 4 (CG-IDP2) - anti-aldring og sårhelende effekt, forbedrer elastisiteten, påvirker syntese av elastin og kollagen
 • Oligopeptid-24 (CG-EDP3) - lindrer arr gjennom aktiv produksjon av nye hudceller, reduserer rynker ved påvirkning på celle proliferasjon (dvs. vekst på grunn av økt antall celler)
 • Tripeptide-6 (CG-CTP) - ansvarlig for optimal hudhydrering, fukter tørr hud og holder den hydrert
 • Kobber tripeptid-1 (CG-Cooper Peptide) - innflytelse på celle proliferasjon (økt celleantall). Støtter blodsirkulasjon og revitalisering av hud

 

 Aminosyrer og proteiner

Aminosyrer er naturlige fuktighetsgivende og beskyttende faktorer for huden. Når cellene i overhuden dør og blir stratum corneum, brytes proteinene i disse cellene ned til aminosyrer og tilføres stratum corneum.Aminosyrer hjelper også til med å fjerne gammel hud. Noen aminosyrer er antioksidanter som beskytter hudceller mot UV -stråler og fra "frie radikaler" laget når kroppen din bryter ned visse matvarer eller er rundt sigarettrøyk.

Mediskin produkter inneholder 24 aminosyrer:

Alfa-aminosyrer er byggesteinene i proteiner. De 20 vanligste aminosyrene som finnes i proteiner er: Alanin, Arginine, Asparagine, Aspartic Acid, Cystein, Glutamic Acid, Glutamine, Glycine, Histidine, Isoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Fenylalanine, Proline, Serine, Threonine, Tryptophan, Tyrosine og Valine.

Effekter

 • Dannelsen av nye hudceller reduserer rynker og forynger huden generelt.
 • Økt hudelastisitet ved å regulere dannelsen av naturlige stoffer som kollagen og elastin.
 • Reduksjon av kviser
 • Reduksjon av forstørrede porer.
 • Revitalisering og hydrering av matt hud.

Fordeler

 • Produkt med den rikeste sammensetningen av støttesubstanser
 • Effektiv hudforyngelse løsning
 • Reduksjon av rynker, kviser, arr og forstørrede porer samtidig
 • Dyp hydrering i huden
 • Produktet blir utelukkende anvendt med veiledning av spesialist

Mediskin hudterapi produkter har fokus på rene, naturlige, bærekraftige og effektive råvarer og virkestoffer hvor de fleste ingredienser er økologiske.

Mineraler

Kaolin

Leireart som suger fett opp fra huden samtidig som den sliper. Kaolin er en fin hvit leireart, kun til utvortes bruk. Anvendes i ansiktsmasker og kan suge opp fett fra huden. Virker dessuten som mildt slipemiddel.

INCI: Kaolin

 

Magnesium olje
Magnesium Olje er ultra ren magnesiumklorid. Absorberes raskt inn i huden og underliggende vev. Effektiv metode for å gjenopprette magnesiumnivået i cellene. Øker energi og støtter immunsystemet. Balanserer det hormonelle system. Beroliger og forbedrer søvnkvalitet. Forbedrer muskelfunksjon og lindrer ved kramper.

 

Allantoin

Allantoin finnes naturlig i roten fra legeplanten Kulsukker (Symphytum officinalis). Virker lindrende og fremmer den naturlige celledeling. Velegnet til tørr, sensitiv og skadet hud.

INCI: Allantoin

Carraghentang
Carraghentan utvinnes fra rødalger av tangarten Rhodophyceae. Gjør huden bløt og hindrer uttørking til alle hudtyper.
INCI: Carrageenan

 

Essensielle / eteriske oljer

Appelsin økologisk

Virker antiseptisk, regenererende og sammentrekkende. Velegnet til fet og moden hud, slapp hud på hals og ansikt.

INCI Citrus Aurantium Dulcis Oil. 

Bergamot 

stress reduserende, beroligende, fremmer/øker kollagen, parasittdrepende, antiseptisk virushemmende.

 INCI: Citrus bergamia

Copaiba 

Virker avslappende og avstressende, meget betennelsesdempende, antiseptisk, astringerende (sammentrekkende) på huden og har meget gode stimulerende egenskaper, også fin for eksem, hudutslett, irritert og sliten hud. Er en god tilførsler av antioksidanter - og den etterlater huden myk, glatt og strålende

INKI: Copaifera reticulata 

Eucalyptus økologisk

Antiseptisk, kjølende og stimulerer blodsirkulasjonen. Velegnet til alle hudtyper

INCI eucalyptus globulus 

Einerbær 

Virker rensende, sammentrekkende og cellefornyende, reduserer væskeansamling, slapp hud og strekkmerker. Brukes særlig ved tilstoppet, fet og moden hud.

INCI: Juniperus Communis Oil 

Frankincense 

Også kallet Olibanumolje. Virker stimulerende på cellefornyelsen, forebygger blodsprengninger. Velegnet til moden og sensitiv hud.

INCI: Boswellia carterii 

Geranium 

Alle hudtyper, tørr, fet, sensitiv, aldrende og moden hud, sprukken hud solbrenthet, irritert hud, eksem, akner, ringorm, fet hud, mindre sår og skader, helvetesild. Rensende, styrkerende, betennelsesdempende og normaliserende på talgproduksjon.

INCI: Pelargonium Graveolens Oil 

Grapefrukt økologisk 

Virker oppstrammende, elastisitetsøkende og stimulerer lymfedrenering. Virker dessuten rensende og avgiftende og er velegnet til uren, fet, akne og tilstoppet hud. Styrker huden vevet og reduserer strekkmerker og god for og moden hud .

INCI: Citrus Paradisi Peel Oil 

Lavendel økologisk 

Demper inflammasjoner, hud infeksjoner, sår,insektstikk, kutt, utslett, kløe, stress eksem, psoriasis, byller, akner, arr, solforbrenning, brannskader. Virker antiseptisk, talgregulerende, beroligende og cellefornyende. Velegnet til alle hudtyper.

INCI: Lavandula Angustifolia Oil 

Mandarin økologisk 

Virker styrkende, bløtgjørende, modvirker blodsprengninger, væskeansamling og slapp hud, fremmer celledannelsen, reduserer strekkmerker. Brukes særlig ved tilstoppet eller fet hud og er velegnet til tørr, moden og sensitiv hud

INCI: Citrus Nobilis Oil 

Merian 

Virker antiseptisk og varmende, og er fin for blåmerker, frostknuter og flått / bitt.

INCI: Origanum majorana 

Neroli 

Cellefornyende, bedrer hudens elastisitet, tørr, moden hud, rynker, strekkmerker, sprengte blodkar, arr, lindrende, fin mot blodsprengninger. Til moden, tørr og sensitiv hud.

INCI: Citrus Aurantium Amara Oil 

Petit Grain

Talgregulerende, cellefornyende og lindrende. fet og moden hud.

INCI Citrus Aurantium Oil 

Palmarosa 

Er talgregulerende, helende og øker cellefornyelsen, bakteriedrepende og antvirale egenskaper, anvendelig ved rensing av huden også ved rifter, kutt og sår, regulerer væskebalansen i huden for tørr voksen hud, rynker, akner, og eksem. Beroligende og oppløftende ved stressrelaterte plager

INCI: Cymbopogon Martinii Oil 

Ravensara 

Kraftig antiseptisk og antiinflammatorisk effekt. Virker helende og lindrer irriteret hud

INCI: Ravensara aromatica 

Rose de Mai 

Virker strigerende/oppstrammende, fornyende og legende, betennelseshemmende på huden. Demper stresshormoner. Spesielt fin for tørr, sensitiv og moden hud.

INCI: Rosa absolue

Rosentre økologisk 

Cellestimulerende, vevsfornyende og antiseptisk. Akne, arr, aldrende hud, rynker, små kutt og sår, tørr og sensitiv hud, balanserer overflødig væske.

INCI: Dalbergia Sissoo Woo

Rosmarin økologisk 

Bra for akne, fet og moden hud da den er astringerende og fremmer celledannelsen

INCI: rosmarinus officinalis 

Sitron- økologisk

Oppfriskende, rensende, sammentrekkende og stimulerer blodsirkulasjonen. Balanserer fet, matt og uren hud. Astringerende / sammentrekkende, kløestillende og fjerner døde hudceller. Antibakteriell - egenskaper gjør den fin mot fet hud og hudinfeksjoner som byller, akne, sår, utslett. Gunstig ved cellulitt samt åreknuter og lindrer insektstikk.

INCI Citrus limonum 

Sort pepper 

Øker blodsirkulasjonen lokalt. Velegnet til alle hudtype

INCI: Piper nigrum 

Sandeltre/ Amyris olje 

Virker antiseptisk, stimulerer blodsirkulasjonen og virker beroligende/anti stress. Velegnet til tørr, moden og sensitiv hud.regenererende og fornyende på huden, ny glød og spenst, regulerer hudens fuktbalanse og gjennoppretter hudens barriere.

INCI: Amyris Balsamifera Bark Oil

Sypress 

Antiseptisk, sammentrekkende og svettehæmmende. Velegnet til fet hud.

INCI: Cupressus sempervirens oil 

TeaTree citron 

Virker antiseptisk og rensende. Velegnet til uren hud.

INCI: Leptospermum Petersonii Oil 

Ylang Ylang 

Virker antiseptisk, regulerer og normaliserer talgproduksjon, beroligende, stress og hormon balanserende.

INCI: Cananga odorata

 

Vegetabilske oljer

Sheabutter

Naturlig- økologiske Butyrospermum parkii. Meget godt egnet i hudpleie til tørr hud, psoriasis og solskader. Inneholder 6% av den essentielle omega-6 fedtsyre, linolsyre, antiinflammatoriske phytosteroler og små mengder A- og E-vitamin. Inneholder også cinnaminsyre, som er UV-B absorberende. Sheasmør har derfor en svag naturlig solfaktor (SPF~2).Virker bløtgjørende og beskyttende og velegnet til alle hudtype 

Bi-voks

Trekker ikke inn i huden, men beskytter for fuktighettap. Bivoks av ubleket ren natur-voks er utvunnet av bikaker som er en gul voks som utskilles fra kjertler hos biene. Biene bruker voksen til å bygge opp cellene i bikuben.

Candelilla

En voks som er et vegansk alternativ til bivoks. Candelilla voks utvinnes fra bladene og stilkene til Candelilla-busken (Euphorbia antisyphilitica) og er vegansk sertifisert.

INCI: Euphorbia Cerifera

 

Moringa Olje 

Moringaoljen er vår hoved olje og har eksepsjonell stabilitet dvs. den harskner svært sakte. Oljen inneholder en kraftig antioksidant og unik balanserende egenskaper på aldrende og urenhud skyldes bla den kraftige antioksidative effekten som begrenser dannelsen av frie radikaler i huden. Frie radikaler gjør skade på hudcellene og baner vei for rynker og grove porer. Moringa-olje er rik på mange hud-nærende vitaminer som vitamin A, C og E. En unik rik vitaminprofil med en utmerket hudpenetrasjonsprofil.

Når oljen påføres huden, tas den lett opp og gir øyeblikkelig huden fin utstråling, hjelper til med å forbedre hudens elastisitet, redusere antall fine linjer og rynker og bekjempe betennelse. I tillegg hjelper C-vitamin spesielt med å reparere skadede hudceller.

Moringaolje har antiseptisk og anti-inflammatoriske egenskaper som bidrar raskt til å hjelpe ved mindre hudplager som kutt, blåmerker, brannsår, insektbitt, utslett og skrubbsår. På grunn av sine ulike antioksidater og hudpleiende kvaliteter, gjør Moringaolje underverker når det gjelder huden aldring og utseende. Holde huden fuktig og myk, bekjemper hud aldring og tap av elastisitet, reduserer betennelse og hjelper til med å helbrede hudirritasjoner og falme arr. Den absorberes lett i huden, balanserer hudens naturlige olje produksjon.

Ypperlig for mange hudtyper, inkludert aldrende hud, rosacea og kviser. Brukt som renseolje hjelper den til med å fjerne sorte prikker, flekker og få tilbake glød i huden. Dens evne til å rense huden og tilføre verdifull næring, hjelper til med å balansere hudens sekresjon av oljer/fett og holde den ren og frisk.

INCI: Moringa oleifera

 

Arganoljen 

Arganolje (Argania spinosa), også kalt ”gullet fra Marokko”, er en kaldpresset eksklusiv hud-, negl- og hårolje. Oljen er rik på tocoferoler (Vitamin E), fenoler, karotener, squalen og fettsyrer, som alle bidrar til oljens enestående egenskaper

INCI: Argania spinosa 

Arnica 

Virker helende og lindrende på hevelser, forstuinger samt blåmerker. Arnica olje bidrar til å redusere inflammatorisk smerte når den brukes lokalt. Vanligvis brukes den til smerter og hevelse forbundet med blåmerker, forstuinger, trekk, muskelsmerter og til og med leddgikt, siden det bidrar til å øke sirkulasjonen og øke hastigheten på helbredelsesprosessen.

INCI: Arnica Montana Flower 

Amaranth olje økologisk 

Virker stimulerende på hudens helingsproses, regulerer hudens fuktbalanse og gjennoppretter hudens barriere. Rik på den essensielle omega-6 fettsyren linolsyre og inneholder også den essensielle omega-3 fettsyren linolensyre. Amarantholie har et naturligt innhold av squalene, som også finnes naturligt i hudens sebum (fettstoff). Tørr olje, som opptas hurtig av huden. Velegnet til moden hud og problemhud, samt sensitiv, solskadet og irriteret hud.

INCI: Amaranthus Caudatus Oil 

Agurkurtolje økologisk 

Mangel på GLA gjør huden tørr, ru og eldet. Tilskudd av GLA gjennom agurkurtolje bidrar til å gjøre hud frisk og spenstig. Agurkurt inneholder dessuten allantoin. Dette stoffet stimulerer dannelsen av nye celler og nytt vev og positive resultater i forbindelse med med plager som psoriasis, eksem og tidlig aldrende hud.

INCI: Borago officinalis

Granateple olje økologisk 

Regenererende, fremmer dannelsen av collagen i huden, et høyt innhold av antioksidanter, forebygger fine linjer, minsker allerede eksisterende fine linjer, beskytter mot skader fra frie radikaler og bringer huden i balanse. En meget tørr og mild vegetabilsk olje, som absorberes meget hurtig av huden. Spesielt velegnet til moden, tørr, skadet og sart hud og lepper.

INCI: Punica granatum 

Hamp oil 

Inneholder flerumettede omegafettsyrer. Opptas meget raskt av huden. Hindrer fukttap og har og en anti-inflammatorisk effekt og kan roe en irritert hud. Normaliserer hudbarrieren, renser og og etterlater huden ren, myk og med jevn og fin hudoverflate.

INCI: Boswellia carterii 

Kukui oil 

Fabelaktig fuktighetsbevarer som penetrerer huden raskt, gir silkemyk hud, forbedrer elastisiteten og gir velbehag til selv den røffeste og tørreste hud. Proppfull av umettede fettsyrer, har gode hudfornyende og nærende egenskapene, uten at huden blir fet eller oljete ved bruk. For alle hudtyper, men spesielt fin for tørr, moden og skadet hud. Spesielt fin for solbrent og værutsatt hud, tørr problemhud og gir en rask effekt, da den trenger ned i de underste hudlagene og danner en barriere som hjelper huden til å bevare fuktigheten. Spesielt fin for sensitiv hud, og tåles av de fleste hudtyper uten å fremkalle allergiske reaksjoner.

INCI:Aleurites moluccans 

Nyperosefrø olje 

Tørr olje, nærende, penetrerer tørr eller skadet hud umiddelbart, fjerner små rynker/linjer rundt øyne og mun og er fuktighetsbevarende.Regenererende på normal til fet hud og anbefales mot arr, rynker, eksem og generelt til moden hud. Nyperosefrø olje inneholder Vitamin A, som hjelper med å forsinke hudens aldring, samt stimulerer celle fornying og promoterer kollagen og elastin nivåene til å øke. Dette resulterer i en strammere, smidigere og yngre utseende hud med større elastisitet. Oljen inneholder også en stor andel essensielle fettsyrer og vitamin E, som ytterligere promoterer frisk hud. Spesielt det høye innholdet av alfalinolen- og linolensyre gjør oljen til ”mat for huden”.

INCI: Rosa Canina Fruit Oil 

Ringblomst olje

Fuktighetsgivende, beroligende, blodstillende og lett sammentrekkende på huden. Er betennelsesdempende, bakteriehemmende, virushemmende, desinfiserende, sopphemmende, fuktgivende, beroligende, astringerende (sammentrekkende). Sårhelende olje ved neglrotbetennelse, fotsopp og for kroniske sår som liggesår, bensår og bleieutslett, virker beroligende på insektstikk, solbrent hud, frostskader og spesielt god på tørr eksem og psoriasis. Kan brukes på arr etter acne.

NCI: Calendula Officinalis, laget i Drangedal 

Tamanu Oil

Har unike helende og hudpleiende egenskaper, stimulere dannelsen av ny hud og fremskynde sårheling og sammen med de antibiotiske, smertestillende, anti oksiderende og beroligende hud egenskapene gjør at oljen har potensielt bred anvendelse i forbindelse med skjønnhetspleie, behandling av sår, aldrende hud og ulike typer hudproblemer.

INCI: Calophyllum inophyllum 

Tindved / Havtorn olje

Inneholder uvanlig store mengder med vitaminer, mineraler og fettsyrer. Proppfull med bioaktive og organiske syrer, garvestoffer, eterisk olje, flavonglykosidet quercetin, provitamin A, Vitamin B og store mengder vitamin C og E. Brukes for å behandle brannsår, sår, eksem og solskadet hud. Denne fantastiske oljen bidrar til å bekjempe for tidlig aldring, reparere skader og gir veldig god fuktighet til huden. Oljen er veldig bra mot akne, eksem og tørr hud.

INCI: Hippophae rhamnoides