FeelGood hudrens rituale

En fin hud og velpleid hud starter alltid med en god rens. Generelt anbefales det å rense ansiktet to ganger daglig, slik at man fjerner døde hudceller, svette, talg og sminke. Kropp, ansikt og hender har også behov for fuktighetskrem for å pleie og beskytte hudbarrieren.

 

Det er viktig å finne ut hvilken hudtype du har og bruke produkter som er beregnet på din hudtype.

 

Mange tror at huden deres er verre enn den egentlig er og benytter derfor feil produkter, og overdriver gjerne i tillegg med hard skrubbing og hyppig rens. 

 

Slik renser du ansiktet steg for steg

Før du starter med selve renseprosedyrer anbefales det å dekke til håret og bruke en utringet topp for å unngå å få renseprodukter i hår og tøy, og mest av alt for ikke å få bakterier fra hår og tøy på huden mens du renser.

Å beskytte håer med et pannebånd i bomull er et godt alternativ, men du kan også bruke et håndkle og bruke det som en turban for å holde håret borte fra ansikt og hals.

 

Ansiktsrens steg 1: Makeup

Fjern øyenmakeup; maskara, eyeliner og øyenskygge fjernes med en god øyenmakeupfjerner på en bomullspad. Ikke gni men før forsiktig padsen over vipper og lokk, ovenfra og nedover til det ikke er mer makeup igjen. Dersom du unngår å fjerne øyesminke kan du risikere å få knekte øyenvipper og flere kråketær enn nødvendig. 

 

Deretter fjernes makeup på selve huden. Påfør godt med makeup rens over hele ansikt, hals og decollete, og bruk fingertupper i sirkulære bevegelser for å løse opp makeupen. Start fra halsen og jobb deg opp til tinningen. Bruk fastere trykk der du har grovere porer. Gjerne gni frem og tilbake litt ekstra. Fjern ansikts makeup som ved øyemakeup, helt til du ikke har mer makeup rester igjen på bommulpadsen/kluten.

 

Ansiktsrens steg 2: Renseproduktet

Etter fjerning av makeup renser du ansiktet og halsen med renseprodukt tilpasset din hudtype/tilstand. Sjekk hvordan ditt renseprodukt skal bruks og påføres. Noen kan kreve oppskumming mens andre en fuktig hud før påføring etc. Bruk så mye som leverandøren av produktet anbefaler, og påfør det godt fordelt over hele ansiktet og halsen. Bruk fingertuppene og sirkulære bevegelser og begynn nedenfra på halsen og jobb deg oppover til tinningen. 

 

Rens ekstra i T-sonen og med fingertuppene med sirkulære bevegelser og gni gjerne litt frem og tilbake ekstra og med godt trykk ved nesevingene, panne og haken på linjer og grovere porer.

 

Renserutinen omfatter rens av hele ansiktet, øreflipper, lepper, hals og stopper ikke før ved utringningen.

Rense produktet fjernes med først å skylle ansiktet godt med lunket vann, bruke hender og klut/pads (helst mikrofiber) for å trekke ut og fjerne det meste av rensproduktet.

 

Ansiktsrens steg 3: Skubb og peeling

Skrubb av huden gjøres etter en god rens av huden på kvelden. En velgjørende skrubbekrem er en god start for å fjerne døde hudceller, øke sirkulasjonen og gi huden ekstra glød.

 

Påfør en liten mengde på fingertuppene som du fordeler over panne, kinn, nese og hake, så eksfolierer du med et medium trykk over de ulike delene. Gjerne i et par minutter. Vær ekstra nøye med å massere godt (sirkulærer og att/frem bevegelser) på tørre partier som rundt nesevinge, hake og panne.

 

Ikke bruk for lite trykk med hendene på huden, det resulterer i at eksfolieringen har liten effekt. Har du ru og solksadet hud, kan du øke intensiteten litt og eksfoliere med et sterkere trykk mot huden. MEN vær ultra forsiktig og bruk lite skrubbing på sensitiv reaktiv hud.

 

Har du en skrubbekrem med aha syrer i så la den gjerne sitte på mens du gjør andre «på badet» ting for ekstra lang virkning. Mirkofiberklut til å fjerne skrubben med er ideelt for å dra opp av porene og fjerne dør / tørr hud samtidig som sirkulasjonen setter i gang og økes. God fjerning av døde hudceller og øking av sirkulasjon gjør opptak av serum og kremer særdeles effektiv.

 

Dersom du prøver å eksfoliere på en urenset hud, så vil ikke aktive stoffer som hydroksisyrer og enzymer komme til og løse opp bindingene mellom cellene. En skrubb vil da kun flytte rundt på smuss og skitt som ligger på hudoverflaten

 

Ansikt steg 4: Toner

Etter fjernet skrubben med mikrofiberklut tørkers ansiktet forsiktig med en håndkle før du påfører ansikts toner med en bomullspads. Toneren skal ta med seg restene av rensekrem i porene, balansere og regulere hudbarrieren og bedre den poresammentrekkende prosessen sammen med aktiv behandlings serum.

 

Ansikt steg 5: Pleie og næring

Det er ikke til å unngå at huden i ansiktet ditt blir litt utsatt og tørr etter en god omgang rensing. Så fyll den opp med fuktighet og næring fra serum, oljer og dagkrem på morgenen. På kvelden gi huden en god boost med pleiende serum og nattkrem eller nattmaske så huden er smidig og fin neste morgen. 

 

Når du er ferdig med skrubbingen etterfulgt av toner er det viktig å tilføre fuktighet og næring til huden. Fuktighet og næringsstoffer tas lettere opp av en nyrenset hud fri for tørre hudpartier.

Smør deg inn med rik ansiktskrem tilpasset din hudtype for å fylle på med velgjørende pleie. Som alternativ til krem kan du prøve en ansiktssolje. Det finnes gode oljer for både fet, tørr, sensitiv og moden hud, og alle hudtyper trenger ulike fettsyrer for å holde huden i balanse.

 

En maske er ypperlig å bruke etter en grundig renseprosedyre, og passer dersom huden din krever ekstra behandling og pleie Masken skal smøres på ren, tørr hud og la den virker i ca. 10-15 minutter. Skyll godt av, tørk huden tørr og følg opp med en passende ansiktskrem/balm/olje.

 

Smør huden inn med fuktighetskrem, øyekrem og solfaktor  hver morgen for å holde huden frisk og fin. Ønsker du litt ekstra glød, kan du gå for en bodylotion med farge.

 

En god og rik balm eller velvære olje gir huden balansert pleie og behandling. Pleie av huden med oljer til ansikt og kropp er viktig hver dag, for påføring av næringsstoffer og for å unngå uttørring. Noen huder og tilstander trenger mer pleiestoffer, og etter hudtype og tilstand bruker man en balm for å gi huden reparerende behandling.

 

FeelGood Aroma og Mediskin næring og nattpleie