SOLHILSEN, FEELGOOD DAGER & MENTAL HYGIENE

SOLHILSEN, FEELGOOD DAGER & MENTAL HYGIENE

IDAG ØNSKER JEG Å INSPIRERE TIL DET JEG KALLER "FEELGOOD DAGER & MENTAL HYGIENE".

I tillegg fremsnakke Feelgood Energy Body & Mind produktet vårt og daglige smoothies:-)

Jeg kaller meg en treningsglad livsnyter som er glad i både is, vin og snop, men heldigvis er jeg også glad i grønnsaker, salat, frukt og smoothies.

Nesten hver uke legger jeg inn 1-2 dager med fokus på rens og ro som jeg kalle "feelgood dager krydret med mental hygiene" tiltak. Dette økes på med 3-4 dager i uken, gjerne før og etter ferier. 

Det gjør SÅ godt og kan virkelig anbefales. 

Må jo også nevne at jeg har levd med kroniske ledd utfordringer siden jeg var 21 år og har måtte bruke medisiner. Det å gjøre gode tiltak som renser kroppen har derfor alltid vært en del av mitt fokus gjennom årene. 

Fargerike og fiberrike grønnsaker, frukt og bær er viktig for en glad kropp, virker rensende og bringer økt velvære. Det er også mat som gir masse mikronæring, antioksidanter, virker betennelses dempende, bidrar til gode tarmbakterier som øket næringsopptaket, booster immunforsvare og bringer feelgood følelse i hodet og kropp.

Stress er velkjent i hverdagen for de fleste og de verste triggerne til for mye kortisol produksjon som blant annet fremmer betennelser og slitasje fysisk & mentalt. Og der det er for mye kortisol er det også for mye insulin, siden disse 2 hormonene er følges-venner. For store ubalanser på insulin kan blant annet også fremme betennelsesreaksjoner i kroppen og dermed bidra til muskel og leddsmerter, føre til økt bukfedme og hemme fettforbrenning, føre til hormonell ubalanse hos menn og kvinner m.m.

SÅ fokuset disse dagene er like mye dager med tiltak som lindrer indre stress, med tilstedeværelse, ro, lytte innover, kjenne etter hvordan man egentlig har det. Kanskje åpne opp for nye tanker og innsikt som skaper positive endringer fysisk eller mentalt

Det handler om mye stille tid, meditasjon, mantra øvelser og pust, rolig trening, helst mye frisk luft og ut i naturen, mindre mobil, pc bruk, 0 nyheter på radio og TV.

I tillegg nyyyyte den enkle maten mer, spise langsommere,  ( jeg sluker vanligvis maten) drikke godt med vann, inkludert urte teer og bruke tilpassede feelgood aromaterapi produkter for å optimalisere effekten på rens både fysisk og mentalt.

PLANLEGGING

Det viktigste for slike dager er planlegging. Tilrettelegg disse dagene uten avtaler, ingen MÅ ting utenom jobb og familie selvfølgelig. Det går selvfølgelig også an å sette noen regler og grenser her også. Man kan selvfølgelig planlegge dette sammen med en venn, gjøre meditasjoner eller gåturer sammen.

Gå til innkjøp av masse gode fargerike grønnsaker, urter, bær, frukt og urteteer dagen før 

EN FEELGOOD DAG I MITT LIV :-)

Starter vanligvis  i 5-6 tiden. På badet møter jeg alltid Energy eller Balance Body & Mind Spray som "sier god morgen til hodet og humør":-)

Tørrbørsting og innsmøring av Energy Body Treatment oil er også fast feelgood rutine☺️

AUTOFAGI
Disse dagene kan også inkludere ett fastevindu på 14-16 timer. Det vil si for meg å hoppe over frokosten siden jeg er glad i spise kveldsmåltidet  i 19-20 tiden. Andre spiser siste måltid tidligere og da blir første måltid neste dag tidligere. Dette faste-vinduet bidra til en prosess som kalles AUTOFAGI. Autofagi betyr “selvspising” og er cellenes automatiske vedlikehold som erstatter ødelagt vev med nye friske celler. Ett fantastisk system hvor kroppen optimaliserer kroppens funksjon og sikrer automatisk vedlikehold ved at svekkede og ødelagte/syke celledeler erstattes med nye friske.

Alder, påvirkning av giftstoffer, bearbeidet mat, stress , for lite søvn og for mye karbohydrater svekker vår Autofagi.  

Etter morgen stell er det sofa´n eller godstolen med 1 kopp te med urter som virker rensende  (kjøpes på helsekost). Denne stunden er stille tid uten mobil, fokus på pust, hilse på kroppen, tanker og følelser for dagen.  Sitter 20-30 minutter og inkluderer alltid avslutningsvis med noen mantra for å sette intensjon for dagen. Disse varierer men ofte er det " healing og kjærlighet", både til meg selv men også til andre som hilser på meg i tanker.  Andre ganger er det ord som "harmoni og ro", tillit og takknemlighet". Ordene kommer uten å tenke, og da er det riktig.

Jeg har stor tro på tanker og ords energi frekvens. Det gjør noe med en selv, det gjør noe med dagen og det gjør noe for omgivelsene, er min opplevelse.

Etter ca 30 minutter får pc kommer frem med litt oppdatering og jobbing før jeg tar min daglig treningsøkt, oftest inne på treningsrommet mitt. Disse dagene velger jeg ikke intensiv trening med jogging, intervall og vekter, men rolig elipse trening og styrke trening med strikk/ stretching.

Her vil yoga og feks "Solhilsen"(se under) også være nydelig å starte med, for de som er glad i dette. Nb: Jeg vokste opp med yoga og Solhilsen og ble nok litt "metta":-) MEN i løpet av høsten 2022 går jeg like godt i gang med en Medisinsk Yoga instruktør sertifisering☺️Så ikke den komme egentlig😅

Etter trening lages en smoothies og ofte inkluderer jeg rødbete i denne.

OPPSKRIFT 

Ingredienser & oppskrift 1 porsjon

Denne tilfører en cocktail av antioksidanter, fibre, vitaminer, mineraler og gir energi når du føler deg trett. Rødbeten bidrar også til mild rens av leveren og øker opptak av oksygen til musklene som tilsammen bidrar til mer kraft og styrke.

 • 1 dl frosne bær av jordbær & blåbær
 • Noen rødbetebiter 
 • Litt spinat eller grønnkål
 • 1⁄2 banan
 • Litt skvis fra sitron
 • 1 tsk vaniljepulver (kan utelates)
 • Ca. 2 dl kokosmelk
 • 1/2 ss kaldpresset oliven, raps eller linfrøolje 
 • Litt Cia frø (følg oppskrift)
 • Multigreen (helsekost følg dosering

Blend samtlige ingredienser, etterfyll med vann ved behov/eventuelt ett par isterninger og nyt påfyllet.

Rødbete er supermat for rens og energi boost. For å "dempe litt på rødbete smaken som kan smake litt jord(syns jeg ) har jeg kuttet opp ferdig kokt rødbete i biter og fryst ned på forhånd. 

Multigreen pulver er proppfylt av mikronæring, antioksidanter, er base dannende og virkelig rensende for systemet. 

Og alltid litt olivenolje og chia frø som gir gode fettsyrer, fiber med mer.

Må innrømme at jeg også alltid tilfører vegansk protein pulver siden jeg trener hver dag.

Smoothien nytes langsomt uten mobil eller PC .

Jeg lager alltid en suppe av grønsaker jeg liker, som jeg spiser både 1,2 porsjoner av i løpet av dagen.  Da er mine favoritter for tiden grønne erter, gulrøtter, blomkål, litt spinat, løk, hvitløk, ingefær og urtekrydder med litt ekstra olivenolje i på slutten. Fett må vi ha

For alle som ikke har anledning til hjemmekontor kan suppa tas med på en termos. 

Inni mellom spises litt grønt eller frukt, da mest melon som jeg er veldig glad i. Frukt anbefaler jeg alltid å ta med noen få nøtter for å balansere blodsukkeret.

Og hver gang noe spises eller drikkes setter jeg meg ned, nyter det så langsomt som jeg klarer:-) inkluderer ikke mobil eller pc, og er i NÅ tiden. 

Minimum 30 minutter gåtur ute på ettermiddagen, helst ved sjøen eller i skogen prøver jeg stort sett alltid å få til uansett dager. Frisk luft og natur er healing og energi påfyll

Jeg har vanligvis en 30-40 minutters « lading» i løpet av ettermiddag med litt meditasjon og/eller en liten « høneblund»😉

Når kvelden kommer (DA setter jeg meg foran Netflix med en god film altså:-)) kan enten resten av suppa spises vist det er noe igjen, men oftest lager jeg en stor salat med det jeg er glad i med olivenolje, friske urter vist jeg har og / eller urtekrydder.  Belgrukter som linser og bønner er godt som tilbehør og metter godt. 

Inn i mellom gjøres det veldig enkelt med ferdig grønnsakswok som jeg spicer opp med litt extra chile og løk. I tillegg grønnsaksburger eller annen vegansk tilbehør til.

Avslutter kveldsmåltidet stort sett med mer melon til "dessert". Te av rensende urter og vann inntas etter behov gjennom dagen. 

 

ENERGY BODY TREATMENT OIL

Er ett produkt som brukes spesielt disse dagene men gjerne andre dager også etter behov.

Dette er en effektiv og kraftfull aromaterapi olje som inneholder sort pepper, sypress, einerbær, grape.

Kombinasjonen bidrar til å stimulerer sirkulasjon,forebygger cellulite, drenerer væske og avfallsstoffer.

Bringer energi fra innsiden og ut. Helt nydelig selvfølgelig:-)

I vårt tilbuds Detox Kit finner du også dette produktet 

  

 

 

 

  

ENKLE TIPS FOR Å ØKE INNTAKET AV GRØNNSAKER, FRUKT OG BÆR RESTEN AV UKA

 • En daglig smoothie med innhold av bær,frukt &grønnsaker 

 • Spis salat som tilbehør til brødskiva eller knekkebrødet

 • Ta med et eple, en appelsin, melon, gulrot, et par skiver kålrot eller annen frukt og grønt som mellommåltid på jobb. Husk å ta noen nøtter eller ostebit til frukten for å stabilisere blodsukkeret og holde energi bedre 

 • Spis salat til lunsj, sammen med for eksempel egg, eller annen god proteinkilde. Husk en god olje over salaten som feks olivenolje som vil optimalisere næringsopptak, balanserer insulinet og gi lengre metthetsfølelse.

 • Til middag dekker du halve tallerkenen med grønnsaker/salat.

 • Faste dager kan middagen være grønnsaksbasert, slik som grønnsakssupper, wok, vegetar gryter, grønnsaksburger med tilbehør. Det finnes masse gode alternativer i matbutikkene idag. Det var verre på 80 tallet(snakker av erfaring:-))

 • Lag frukt salat til kveldedskos med gresk yoghurt litt kanel dryss og nøtter

 • Og ellers ha 1 fast dag i uka med grønnsaker, bær og frukt

Håper du ble litt inspirert til Feelgood dager og egenpleie. Det å booste kroppen med betennelses dempende og rensende mat kombinert med stress-og kortisol balanserende tiltak får hodet, kropp og sinn til å smile. Jeg blir også mer kreativ på disse rolige dagene.
For meg løftes i alle fall velvære følelsen og fokuset på HER Og NÅ. Livet er jo nå.

SOLHILSEN 

For bilder av øvelsene se kilde: https://iform.nu/trening/yoga/yoga-ovelser/yoga-solhilsen

1.Stå med føttene i hoftebreddeavstand og med armene litt ut til siden. Vend håndflatene framover. Stram bein- og magemuskler.

2. Før armene opp over hodet, og strekk ut gjennom fingertuppene.

Opp med brystet, trekk skulderbladene sammen på ryggen, og stram beinmusklene.

3. Fall forover med rett rygg, og sett håndflatene i gulvet. Stå med strake bein, og sug navlen inn og opp.

4. Strekk ut armer og rygg. Se framover.

5. Sett håndflatene i gulvet, og hopp bakover med føttene, slik at du står i planken med tær og håndflater i gulvet.

Hold bein og armer helt strake. Løft magen ved å trekke halebeinet innunder deg 

6. Bøy armene med albuene inntil kroppen, slik at du senker deg mot gulvet – som i en armheving. Hold kroppen strak i hele bevegelsen.

Strekk ut armene igjen, legg oversiden av føttene i gulvet, og løft overkroppen

7. Rull ut over tærne, og press deg opp i hundestrekket

Hold ryggen rett og lang. Skyt lårene bakover, slik at beina er strake. Legg presset på håndflater og fingertupper.

Hvis du kan strekke ut beina helt og holde ryggen rett, kan du presse hælene i gulvet og kjenne hvordan magemusklene blir aktivert.

8.Gå fram med små skritt til stående foroverbøyning.

9. Strekk ut armer og rygg. Se framover.

10.Løft opp ryggen med strake armer. Strekk ut gjennom fingertuppene, og løft opp brystet.

 

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.